۱۶ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۵۰

معاون حقوقی سازمان حفاظت محیط‌زیست:

تخریب و آلودگی در فرهنگ دینی ما جایی ندارد

تخریب و آلودگی در فرهنگ دینی ما جایی ندارد

مجابی با بیان اینکه در فرهنگ دینی ما تخریب و آلودگی جایی ندارد، گفت: در رسائل فقه شیعه، قطع درختان و به آتش کشیدن مزارع حتی در زمان جنگ منع شده است؛ چه برسد به دوران صلح.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مجابی معاون حقوقی سازمان حفاظت از محیط‌زیست در سومین همایش ملی حقوق محیط‌زیست، گفت: امروز بحث محیط‌زیست در دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است و نمونه بارز آن هم این بود که مهمترین نشست جهان که ۱۹۵ کشور در آن شرکت کردند، به محیط‌زیست پرداخت. اما اگر جامعه جهانی در این زمینه تلاش نکنند، راه به جایی نخواهیم برد.

وی افزود: شاید یکی از دقیق‌ترین نگاه‌ها را بتوانیم در سخن شیخ اشراق ببینیم که می‌گوید هر موجودی به صِرف داشتن وجود، نشانی از واجب الوجود در خود دارد و هر موجودی به لحاظ داشتن وجود، تسبیح می‌کند. اما اضافه بر بحث دقیقی که در حوزه عرفانی نسبت به این موضوع داریم، نگاه به طبیعت برای تزکیه نیز توصیه می‌شود.

معاون حقوقی سازمان حفاظت از محیط‌زیست ادامه داد: در فرهنگ دینی ما بحث تخریب و آلودگی جایی ندارد. اگر در رسائل فقه شیعه نگاه کنیم، قطع درختان، به آتش کشیدن مزارع حتی در زمان جنگ منع شده است. به طریق اُولی در زمان صلح باید به حفظ محیط‌زیست توجه کرد. تخریب و آلودگی محیط‌زیست، ضِمان دارد و این بحثی است که در مسئولیت مدنی آن را دنبال می‌کنیم.

مجابی با بیان اینکه امروز در آستانه سالگرد فرمایشات مقام معظم رهبری و انتظارات و مطالبات ایشان در حوزه انفال محیط‌زیست هستیم، تصریح کرد: بر اساس آنچه حقوق اساسی ما در اصل ۵۰ قانون اساسی آورده و همچنین براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی، با ابلاغ سیاست‌های کلی محیط‌زیست، حرکت جدیدی برای اجرای این سیاست‌های کلی ایجاد شد.

معاون حقوقی سازمان حفاظت از محیط‌زیست خطاب به ریاست قوه قضائیه گفت: استدعا داریم که بتوانیم با قضات حوزه تخصصی محیط‌زیست تعامل بیشتری داشته باشیم و تقاضا می‌کنیم کمیته مشترکی برای بررسی و تنقیح قوانین تشکیل شود و این موضوع در مجلس هم مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه این سومین همایش ملی حقوق محیط‌زیست است، گفت: اولین همایش در سال ۱۳۸۲ با پیشنهاد خانم ابتکار شکل گرفت و با حضور قوای سه‌گانه و با پیام مقام معظم رهبری آغاز شد. همایش دوم با موضوع چالش‌های قانونی شکل گرفت و امروز در همایش سوم، محورهای گوناگونی مد نظر قرار گرفته است.

مجابی، قوه قضائیه و حقوق محیط‌زیست، حقوق بین‌الملل و حقوق محیط‌زیست، حقوق منابع طبیعی و محیط‌زیست و حقوق توسعه و محیط‌زیست را به عنوان موضوعات مطرح در این همایش برشمرد و با اعلام اینکه همایش سوم با مشارکت مفید و بحث‌های دقیقی در کمیته‌های علمی خود همراه بود، گفت: آنچه ما دنبال می‌کنیم، تشکیل دبیرخانه دائمی این همایش است تا بتوانیم موضوع را به طور جدی‌تر پیگیری کنیم.

کد خبر 3573801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha